BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Téli Márta
Név: Téli Márta
Születési dátum: 1959
Hangszer: ének
Együttes: JazzJet
 
Leginkább jazz sztenderdek előadójaként ismert, de számos pop-, ill. világzenei albumon is közreműködött. Téli Márta nemcsak színésznő és énekesnő, de fordító és producer is.

A Színművészeti Főiskola és a Jazz Konzervatórium elvégzése után 1988 és 1992 között a bostoni Berklee College of Music-ban tanult ösztöndíjasként.

1996-1998-ig három éven át ő volt a szervezője a „Jazz Jam” nevű nemzetközi jazz fesztiválnak. Többek között Mike Stern, Trilok Gurtu, Andy Summers, Larry Coryell, a Colosseum, Téli Márta Zenekara, a László Attila Band és Tony Lakatos is játszottak a Budai Vár Oroszlános udvarán rendezett fesztiválon.

Pályája során olyan neves magyar előadókkal dolgozott együtt, mint Szakcsi Lakatos Béla, Lerch István, Tátrai Tibor, Gerendás Péter, Csepregi Gyula, Solti János, Lattmann Béla, Horváth Kornél, Berkes Balázs, Balázs Elemér, Juhász Gábor, Gyárfás István, Borlai Gergő, Fekete István, Barcza Horváth József, ifj. Szakcsi Lakatos Béla és Winand Gábor.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek