BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Oláh Vilmos
Név: Oláh Vilmos
Születési dátum: 1975
Hangszer: hegedű
 
Hegedűművész, szólistaként világszerte föllépett. A számos fesztivál és zenei főváros mellett olyan különleges helyeken képviselte a magyar kultúrát mint Kuba, Vietnám, Katar, India, Thaiföld, Libanon, Kína és Tajvan. Vendégprofesszorként kurzusokat vezetett Peking, Tajpej, Havanna, Ho Si Minh-város (Saigon), Hanoi, Bangkok, Delhi, Kalkutta és az amerikai Montana állam zenei intézményeiben.

Koncertmesterként 1990-től kezdve tevékenykedik. Vezette a Magyar Állami Operaház, a Budafoki Dohnányi Zenekar és a MÁV Szimfonikus Zenekar együtteseit. 2005-ben csatlakozott a Liszt-díjas Auer Vonósnégyeshez. Számtalan hazai és külföldi koncert mellett lemezre vették Lajtha László tíz kvartettjét és zongora-kamarazenéjét is.
2010 óta első koncertmesterként irányítja a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Siam Filharmonikus Zenekart. A The Violin Alone című, az amerikai PBS csatorna gondozásában készült filmjéért Emmy-díjat kapott.

A Lajtha- és Liszt-díjas (2018) művészt 2019-ben három rangos ázsiai zenei szervezet is (JASTA, ADMA, TMEA) is tiszteletbeli tagjává választotta.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek