BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Oláh Vilmos
Név: Oláh Vilmos
Születési dátum: 1975
Hangszer: hegedű
 
Hegedűművész, szólistaként világszerte föllépett. A számos fesztivál és zenei főváros mellett olyan különleges helyeken képviselte a magyar kultúrát mint Kuba, Vietnám, Katar, India, Thaiföld, Libanon, Kína és Tajvan. Vendégprofesszorként kurzusokat vezetett Peking, Tajpej, Havanna, Ho Si Minh-város (Saigon), Hanoi, Bangkok, Delhi, Kalkutta és az amerikai Montana állam zenei intézményeiben.

Koncertmesterként 1990-től kezdve tevékenykedik. Vezette a Magyar Állami Operaház, a Budafoki Dohnányi Zenekar és a MÁV Szimfonikus Zenekar együtteseit. 2005-ben csatlakozott a Liszt-díjas Auer Vonósnégyeshez. Számtalan hazai és külföldi koncert mellett lemezre vették Lajtha László tíz kvartettjét és zongora-kamarazenéjét is.
2010 óta első koncertmesterként irányítja a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Siam Filharmonikus Zenekart. A The Violin Alone című, az amerikai PBS csatorna gondozásában készült filmjéért Emmy-díjat kapott.

A Lajtha- és Liszt-díjas művészt 2019-ben három rangos ázsiai zenei szervezet is (JASTA, ADMA, TMEA) is tiszteletbeli tagjává választotta.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Zeneszerzés verseny Járdányi Pál születésének 100. évfordulóján
Járdányi Zeneiskola
Hangszerek éve III. | A cselló - Lakatos György ifjúsági sorozata
Könyvtár
Harcsa Veronika - Razvaljajeva Anasztázia: Debussy-est
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek