BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Grünwald Béla
Név: Grünwald Béla
Születési hely: Debrecen
Születési dátum: 1965
Hangszer: zongora
 
1965-ben született Debrecenben. Hat évesen kezdett zongorázni Kovács Béláné tanárnőnél. Két ízben indult a Nyíregyházi Országos Zeneiskolai Zongoraversenyen: itt 1977-ben különdíjat kapott, 1980-ban III. helyezést ért el. Középiskolai tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola ZTI Debreceni Tagozatán 1988-ban diplomázott, tanára Illés Kálmán volt.

1987-ben elnyerte a Cziffra Alapítvány ösztöndíját. A Zeneakadémián Dráfi Kálmán irányításával folytatott tanulmányai után kiváló minősítésű diplomát kapott 1991-ben. 1986-1989 között többször volt aktív hallgatója Cziffra György mesterkurzusainak. A Cziffra Alapítvány meghívására koncertezett Franciaországban. Mint szólista és kamaraművész járt Németországban, Ausztriában, Olaszországban, Szlovákiában és Litvániában.

Alapító tagja az 1993-ban alakult Phoenix Kamarazenei Csoportnak. Jelenleg a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának adjunktusa és a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola tanára.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Klasszikus Puzzle - Szabdi 40 / 3.
Óbudai Társaskör
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek