BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kolta Gergely
Név: Kolta Gergely
Születési hely: Pécs
Születési dátum: 1973
Hangszer: basszusgitár
Együttes: Nalanda/Tóth Viktor & Bird Food Market
 
14 évesen kapta meg szüleitől az első hangszerét és némi útmutatás mellett autodidakta módon tanult basszusgitározni. Nagy hatással volt rá a Mezzoforte, George Benson: Collaboration c. albuma (amelyen Marcus Miller is közreműködik), Mark King, Allan Holdswoth, a Corea Elektric Band, a Toto...

A szombathelyi Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát, közben magánórákat vett szolfézsból és zongorából, feljárt Budapestre basszusgitárt tanulni Vasvári Páltól, Szappanos Györgytől, majd Lattmann Bélától. Két év múlva felvételt nyert a Zeneművészeti Főiskola jazztanszakára.

A főiskolai évek alatt akkori barátaival megalakított jazz-rock zenekarukból United néven sikeres popformáció lett. 2003-ban történt kiválása után sok zenekarban megfordult, legjelentősebb a Borlai Gergő által vezetett European Mantra volt. Azóta is számos produkcióban, lemezfelvételen, televíziós reklám- és főcímzenében játszott.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek