BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Horváth  'Tojás' Gábor
Név: Horváth 'Tojás' Gábor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1978
Hangszer: billentyűs hangszerek
Együttes: Tropical Transform Quintet
 
1978. Június 12-én született Budapesten. Általános iskolában ének-zene tagozatra járt ahol kórusban énekelt és itt kezdett el hét éves korában zongorázni is. 1996-ban érettségizett a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma tagozatos osztályában. A gimnázium évei alatt számos színdarabban és tévés produkcióban játszott. Ekkor alapította első zenekarát Szabadesés néven, amelyben saját dalait énekelte és zongorázta a dallamos rock műfaján belül. 1994 és 1998 között több klubban léptek fel. 1995 és 96 között az Animal Cannibals rap-duó kísérőzenekarában játszott, kiknek első albumukon található Ülünk a Vonaton című száma szintén saját szerzeménye. 1997-től az ELTE ének-zene, karvezetés szakon, majd később a Kőbányai Zene Studióban folytatta tanulmányait. Jelenleg (2005) a Liszt Ferenc Zeneakadémia jazz-zongora szakának hallgatója. Olyan tanároknál tanult, mint Joey Calderazzo, Kaltenecker Zsolt, Binder Károly, Márkus Tibor, Cseke Gábor,Dorogi Ákos, Rajnai János, Fekete Ildikó, Dömötör Erzsébet, Körber Mária.
1998-ban alapította Gálfi Attilával közösen a Tropical Transform zenekart. Emellett több filmzenét is írt kis- és nagyjátékfilmekhez.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek