BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Földvári Gergely Grego
Név: Földvári Gergely Grego
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1970
Hangszer: zongora
E-mail: gfoldvari@gmail.com
Link: www.grego.mobi/
  www.suss.hu
Együttes: Földvári Gergely Trió
 
Ösztöndíjak segítségével, a legendás bostoni Berklee College of Music zeneszerzés szakán diplomázott. Zongorás jazztriójával 2000 óta játszik hazai és külföldi színpadokon. A Földvári trió 2002-ben megjelent Süss fel Nap! című dupla koncertalbumán (Papesch Péter - basszusgitár, Borlai Gergő - dob, valamint Horváth Kornél - ütőhangszerek és Makovics Dénes - tenorszaxofon) kizárólag saját kompozíciói hallhatók.

Földvári jazz-zenéjét az ötletes formák, a klasszikus, latin és rock hatású hangzásvilág, valamint dallamos és rendkívül dinamikus szólójáték jellemzik. A komponálás mellett jelenleg egy szerzői stúdióalbum felvételein dolgozik, amely dalait és hangszeres darabjait mutatja be, s a Hungaroton gondozásában jelenik majd meg. Külföldön töltött évei során Földvári Gergely számos közös fellépésen szerepelt az Amszterdamban élő jazzgitáros-zeneszerző, David Golek oldalán.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
Budapesti Vonósok: Szerenádok, vonósok és rézfúvósok
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek