BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Zádory Édua Amarilla
Név: Zádory Édua Amarilla
Születési hely: Kecskemét
Születési dátum: 1974
Hangszer: hegedű
Link: www.eduazadory.com/cms/
Együttes: Hungária Zongoratrió (Hungaria Piano Trio)
 
1991-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi tagozatán Szecsődi Ferenc növendékeként, majd tanulmányait a svájci Ècole superieure de Musiqueben folytatta H Kayaleh illetve Varga Tibor irányítása alatt 1995-ig. 1997-től a Universität für Musik und Darstellende Kunst in Wien növendéke, tanára Günter Pichler volt. Részt vett Perényi Eszter, Bodonyi István, Stuller Gyula, Yehudi Menuhin, Devich Sándor, Komlós Péter és Ruha István kurzusain.

A budapesti Weiner Leó Kamarazenei Verseny Különdíjasa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti szegedi Főiskolai Hegedűversenyének első helyezettje, a brüsszeli Euroviziós verseny magyar résztvevője. Több televíziós és rádiófelvételt készített, így a Magyar Televízióval, helyi magyar televíziós és rádióadókkal, valamint a Bartók és a Kossuth Rádióval, továbbá Svájcban a TSR-rel és Franciaországban. Első lemezét Párizsban adta ki 1998 nyarán Chef-d´ oeuvres címmel. Szólistaként és kamarazenészként fellépett Ausztriában, Spanyolországban, Portugáliában, Svájcban, Franciaországban, Finnországban, Németországban, Belgiumban, Görögországban és Olaszországban. A Hungarotonnál 2006-ban jelent meg Vladigerov duóiból és trióiból készített CD-je.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek