BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Boldoczki Gábor
Név: Boldoczki Gábor
Születési hely: Szeged
Születési dátum: 1976
Hangszer: trombita
Link: www.gabor-in-concert.com/
Egyéb elérhetőség: CCM Classic Concerts Management
Office Germany
Mühlenstrasse 22
86842 Türkheim
Germany
Phone: +49 (0) 82 45 / 96 09 60
Mobil: +49 (0) 171 586 55 55
Fax: + 49 (0) 82 45 /
 
Nyolcéves korában kezdett zongorázni, de egy évvel később már édesapjától tanult trombitálni. 1987-ben második díjat nyert, 1990-ben pedig első díjat nyert a Zeneiskolák Országos Trombitaversenyén. 1993-ban megnyerte a Rézfúvósok Országos Versenyét. 1996-ban harmadik helyezett lett a Genfi Nemzetközi Zenei Veresenyen, illetve második helyezést nyert az olaszországi Porciában rendezett VII.Nemzetközi Versenyen. 1997-ben ismét számos zenei díjat nyert, amelyek közül kiemelkedik a 3.Nemzetközi Maurice André Verseny Nagydíja és Különdíja a legjobb kortárs zenei előadónak, valamint a 49.Prágai Tavasz Nemzetközi Zenei Versenyének második díja és a legjobb kortárs zenei előadónak járó díja.
1999-ben első díjat nyert a Magyarországon megrendezett Nemzetközi Tormbitaversenyen. 1997-ben felvételt készített Budapesten és Prágában, valamint Münchenben a Bavaria Rádió Szimfonikus Zenekarával. 1999-ben St.Moritzban koncertet adott a "Snow and Symphony" fesztiválon, ahol olyanok mellett léphetett fel, mint Gidon Kremer, Vladimir Askenazi és Maurice André.
Egyebek mellett megkapta a Davidoff-díjat, 2002-ben "Az év fiatal művésze" díjat, 2003-ban a német lemezipar ECHO-díját. Johann Wilhelm Hertel Esz-dúr trombitaversenyének előadása után a sajtó "a harmadik évezred trombitazsenijeként" ünnepelte. Rendszeresen dolgozik jól ismert európai szimfonikus és kamarazenekarokkal, Edita Gruberovával pedig gálakoncerteken lépett fel a kontinens legfontosabb zenei központjaiban (Párizsban, Londonban, Zürichben, Budapesten, Kölnben és Madridban). Ő az első olyan trombitaművész, akit meghívtak szólistának a Salzburgi Fesztiválra, Michael Haydn trombitaversenyeinek előadására. Repertoárját szívesen bővíti kortárs zeneszerzők kompozícióival, több neki ajánlott művet mutatott be.

2019-ben Bartók-Pásztory-díjjal tüntették ki.

Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
LIGETI 100 - Az Eötvös Péter Alapítvány mesterkurzusa karmestereknek és zeneszerzőknek
BMC
Lemezajánló
További lemezek