BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Zsemlye Sándor
Név: Zsemlye Sándor
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1970
Hangszer: szaxofon/szaxofon - alt/szaxofon - szoprán
Együttes: Free Style Chamber Orchestra/Coolactive
 
1970. január 10-én született, Budapesten. Zenei tanulmányait magánúton kezdte 1986-ban a Vasutasok Zeneiskolájában, miközben tagja volt a Satöbbi együttesnek.
1989-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-tanszakára. 1992-ben végzett, és sorkatonai szolgálata alatt nevezett a Ki Mit Tud országos vetélkedőre, amit jazz-pop-rock kategóriában megnyert. Ennek köszönhetően 1993-ban megjelent Mundo című albuma.

Ekkor már számos jazz- és poplemezen játszott közreműködőként. Megszűnéséig állandó tagja volt a Rock Színház zenekarának. Megalakította jazz-zenekarát Just Friends néven, és az elkövetkezendő években számos zenekar tagja volt, többek között: Fusio, Ferenczi György és a H.D., Tea, Kiru Gotta Humble, M.Á.K., Vasvári Pál zenekara, 9:30, Coolactive, Paco Sery, Dafina, Gerendás Péter és zenekara, Presser Gábor, Free Style Chamber Orchestra.

Szeret a stílusok között kirándulni. Zenei ízlését Charlie Parker, Cannonball Adderley ugyanúgy befolyásolta, mint David Sanborn és Gerald Albright. Mostanában az etno és a latin zene foglalkoztatja. A mindennapi munkát a Határőrség Zenekara jelenti, ami tovább bővíti a zenei palettát. A német B&S cég Medusa szaxofonjainak hazai reklámembere .
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek