BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Oláh Szabolcs
Név: Oláh Szabolcs
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1982
Hangszer: gitár
Link: www.szabolcsolahmusic.com
Együttes: Oláh Szabolcs Quartet/Piccolo Inn/Oláh Szabolcs Quintet
 
1982. június 15-én született Budapesten. 8 éves korától hegedűlni tanult, majd 15 évesen váltott gitárra. 4 éven keresztül Csikós Attila magánnövendéke volt, majd 2000-2005-ig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának hallgatója Babos Gyula és Horányi Sándor kezei alatt.

A 2000-ben rendezett Ifjúsági Jazzfesztiválon a legjobb szólista különdíját kapta. 2002-ben alapította meg az Oláh Szabolcs Quartetet, mely azóta is működik. 2004-ben első helyezést értek el a Belvárosi Lipót Napok jazzversenyén, rendszeres fellépői hazai és külföldi fesztiváloknak, kluboknak. 2004-ben a Magyar Jazzszövetség által megrendezett II. Jazz Zeneszerző és Hangszerelő Versenyen big band hangszerelés kategóriában első díjas lett. Ezt követően meghívást kapott a Budapest Jazz Orchestrába, ahol 2005. szeptemberéig gitárosként és hangszerelőként is közreműködött. 2005 őszén örömmel csatlakozott a Modern Art Orchestrához, mely óriási inspirációt jelent számára. 2006-ban Ablakos Lakatos Dezső Jazz Előadóművészi Ösztöndíjban részesült.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek