BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Nagy László Adrián
Név: Nagy László Adrián
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1968
Hangszer: zongora/orgona
 
Nagy László Adrián 1968-ban született, Budapesten. A Zeneakadémia zongora szakán Keveházi Gyöngyi és Falvay Sándor növendéke volt. Elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi karát, miközben Bartl Erzsébetnél orgonálni kezdett. 1997-ben Csanádi László növendékeként orgona-művészi diplomát szerzett a Zeneakadémia szegedi Konzervatóriumában.

Azóta tanított a veszprémi hittudományi főiskola egyházzene szakán, a zsámbéki tanítóképző főiskolán és Budapesten, a III. kerületi zeneiskolában. Ugyancsak azóta Budán a Margit körúti ferences templom orgonistája.

Jelenleg főállásban a Honvéd Együttes Férfikarának korrepetítora.

Rendszeresen koncertezik szólistaként és kóruskísérőként, illetve szimfonikus zenekarokkal (pl. Budapesti Fesztiválzenekar) is dolgozik. Hazánkon kívül vendégszerepelt Európa számos országában. 1999-ben a Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaverseny döntőjében a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma különdíját nyerte el.

Több CD-n szerepel közreműködőként. 2003 decemberében jelent meg első szóló CD-je Korálfantázia címmel a Hungaroton gondozásában.

2005-ben hozták létre Zsemlye Sándor jazz-szaxofonossal a SaxOrgan duót, melyben zenei világaikat ötvözik, Bachtól a jazz-ig.

2006. januárjától a Tango Esperimento zenekar zongoristája, hangszerelője, zeneszerzője, első CD-jük Paso Primo címen az Etnofon kiadó gondozásában jelent meg 2006. novemberében.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Sokszínű Gyöngyszemek | Szervánszky Endre: Fuvolaverseny
Pesti Vigadó
Anima Muiscae Kamarazenekar | Capriccioso bérlet 1.: Korcsolán Orsolya
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek