BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Nemes László Norbert
Név: Nemes László Norbert
Születési hely: Kalocsa
Születési dátum: 1969
Hangszer: karnagy
 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Intézetének igazgatója, az Egyetem Zenepedagógia Tanszékének megbízott vezetője.

Dr. Nemes László Norbert 1992-ben köztársasági ösztöndíjasként fejezte be tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem énektanárképző és karvezető tanszakán. Főtárgy tanára Erdei Péter volt. 1999-ben a kanadai University of Alberta hallgatójaként doktori fokozatot szerzett Dr. Leonard Ratzlaff növendékeként. Több alkalommal vett részt aktív hallgatóként jelentős nemzetközi mesterkurzuson Frieder Bernius, Michel Brewer, Eric Ericson, Simon Halsey, Robert Sund és Jon Washburn irányítása alatt.

Tanári munkáját a Kodály Intézetben zeneakadémiai hallgatóként kezdte, tanulmányai befejezése után egy évig, majd 1997 és 2001 között további négy évig tanított az intézményben szolfézst, zeneelméletet, karvezetést és partitúra-olvasást.

1997 és 2009 között a Magyar Rádió Gyermekkórusának társkarnagya volt. Az együttest számos hazai koncerten dirigálta, hangfelvételeket készített, turnézott számos európai országban és kétszer Japánban. A kórussal végzett művészi munkája elismeréseként 2005-ben Bartók-Pásztory díjat kapott.

Zenetanárként és karnagyként szemináriumokat és műhelyfoglalkozásokat vezetett Ausztráliában, az Egyesült Királyságban, a Fülöp-szigeteken, Görögországban, Írországban, Kanadában, Lengyelországban, Portugáliában, Svájcban és Szingapúrban.

A Zeneakadémia Baráti Köre elnökségi tagja. A Nemzetközi Kodály Társaság (IKS) és a Bárdos Lajos Társaság tagja, a Kokas Klára által létrehozott AGAPE, Zene-Életöröm Alapítvány kuratóriumának elnöke. Az Ari S. Kupsus Salon Concert Society-ben végzett jótékonysági munkájával évek óta segíti a fiatal muzsikusokat művészi céljaik megvalósításában.

2020-ban az Artisjus komolyzenei kategóriájának Zenetanári Díjában részesült.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek