BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Somogyi Eszter
Név: Somogyi Eszter
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1958
Hangszer: ének - szoprán
 
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola magánének szakán szerzett diplomát, 1989 óta a Magyar Állami Operaház magánénekese, Bartók-Pásztory-díjas. Operaházi tevékenysége mellett gyakran lép fel oratórium- és dalesteken. Számos nemzetközi kurzuson vett részt, amelyeken olyan kiváló tanárok segítségével képezte tovább magát, mint Elisabeth Grümmer, Jevgenyij Nyesztyerenko, Geszty Sylvia vagy Réthy Eszter. Az Erika Köth Énekversenyen I. díjat nyert (Neustadt, 1990).

Vendégszerepelt Franciaországban, Németországban, Svájcban, Hollandiában, Spanyolországban és az Egyesült Államokban. Vendégszereplései közül kiemelkedő az 1993-as fellépése Párizsban, a Champs Elysée Színházban a Fidelio címszerepben. 1998-ban, a Háry Jánosban Örzse szerepét énekelte Chicagóban, ez volt a mű magyar nyelvű ősbemutatója az USA-ban. 1999-ben két nagyszabású turnén vett részt Franciaországban a jubileumi Verdi-év keretében.

Repertoárjából meg kell még említeni Richard Strauss Elektrájának és Puccini Toscájának címszerepét, illetve Mozart és Verdi Requiemjét, Rossini Stabat Materét és Wagner Wesendonck-dalait.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Őrségi Kortárs Zenei Napok│Koncert lehetőség fiatal zenészek számára
Kortásrszenei Napok
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Puskás Levente és Váradi Judit koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek