BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szolnoki Apollónia
Név: Szolnoki Apollónia
Hangszer: ének - mezzoszoprán/ének - alt
 
A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerzett diplomát 2001-ben.

Első színpadi sikereit még főiskolásként a Szegedi Nemzeti Színház színpadán aratta Zsótér Sándor (Britten: Szentivánéji álom - Oberon) és Valló Péter rendezéseiben. A Magyar Állami Operaház színpadán 2000-ben debütált Mascagni Parasztbecsület című operájának Lola szerepével. Főiskolai tanulmányainak utolsó évében az Operaház Stúdiójának hallgatója, majd 2002-től szerződtetett magánénekese.

Pályája kezdetén vállalt musical-szerepet is (Evita) ma már csak operákban lép fel. Énekelte többek között Mrs. Quickly (Verdi: Falstaff), Maddalena (Rigoletto) és Judit (Kékszakállú herceg vára) szerepét.

Részt vett többek között Anna Reynolds, Walter Moor, Hamari Júlia, Geszty Szilvia mesterkurzusain. 2000-ben Junior Lyra-díj nyertes. Rendszeres vendégművésze a Miskolci Opera Fesztivál rendezvényeinek, és a Szegedi Nemzeti Színháznak.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek