BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Schöck Atala
Név: Schöck Atala
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1973
Hangszer: ének - mezzoszoprán
 
2000-ben szerzett magánénekesi diplomát a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán.

1998-ban megnyerte a szegedi Simándy József Énekversenyt, 2000-ben pedig harmadik lett a Magyar Rádió Énekversenyén. Tanulmányai befejeztével két évig a Szegedi Nemzeti Színház szólistája volt, ahol Mozart- (Cherubino), Gounod- (Siebel) és Verdi- (Meg Page, Maddalena) szerepeket énekelt.

A 2003/2004-es évadtól külföldi operaházak színpadán lép fel vendégművészként (Drezda, Semperopera; Frankfurti Opera; Brüsszeli Opera; Theatre de le Monnaie; Narodni Divadlo Praha; Theater an der Wien; Opéra Bastille Paris; Teatro de la Maestranza de Sevilla). 2004-2007 között a Bayreuthi Ünnepi Játékokon a Parsifalban Viráglányként és Apródként szerepelt. Az énekesnő ismert a magyar oratórium színpadokon is, rendszeresen énekli J. S. Bach, Händel, Mozart, J. Haydn, Rossini és Vivaldi műveit.

Az Operaházban 2004 áprilisában debütált a Falstaff Meg Page szerepében. Főbb szerepei: Carmen, Polina (Csajkovszkij: Pikk dáma), Cherubino (Mozart: Figaro házassága), Dorabella (Mozart: Cosí fan tutte), Sextus (Mozart: Titus kegyelme), Múzsa / Miklós (Offenbach: Hoffmann meséi).

2017-ben Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek