BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Vaskó Gergely
Név: Vaskó Gergely
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1975
Hangszer: harsona/didgeridoo
Link: www.vaskogergo.hu/
  www.unnepizene.hu/
Együttes: Sonatores Pannoniae/Ünnepi Zene Kamaraegyüttes
 
1975-ben született Budapesten. Diplomáit 1998-ban és 2002-ben Budapesten és Berlinben szerezte meg. 1995-ben II., 1996-ban III. díjat nyert Debrecenben az Országos Rézfúvós Versenyen.

1996-ban részt vett a Jeunesse Musicale Ifjúsági Szimfonikus Zenekar munkájában, Lausanne-ban. 1996-óta játszik barokk harsonán és azóta a Sonatores Pannoniae tagja. Részt vett Stefan Schulz, Ronald Barron, Michel Becquet, Hőna Gusztáv, Fejér András, Bart van Lier és Jiggs Whigham mesterkurzusain.

Játszik számos hazai és külföldi historikus együttesben. 2000-2001-ben a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tagjaként Európa szinte valamennyi országában koncertezett. Tagja volt az Orfeo Kamarazenekarnak és a Magyar Honvédség Központi Zenekarának tagja. Rendszeresen közreműködik a Danubia és a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarokban. Eddigi pályáján számos lemez- és rádiófelvételt készített.

Ausztrál őslakosokkal való találkozásának köszönhetően került kapcsolatba az aboriginal-ok ősi kultúrájával és különleges hangszerükkel, a didgeridoo-val. Később más ősi kultúrák zenéi után is elkezdett érdeklődni, ami számos újabb különleges hangszer megismerését is eredményezte, ennek köszönhetően 2004-óta a klasszikus zene mellett világzenét és meditatív zenét is játszik digeridoo-val, tengeri kagylókkal, mongol-tibeti hangtálakkal és más különleges hangszerekkel. Elhivatott feladatának tekinti az ősi kultúrák zenéinek, szertartásainak bemutatását, életben tartását, valamint a különböző kontinensek törzsi dallamainak és energiáinak összehangolását.

Jelenleg a következő együttesekben játszik: Ünnepi Zene kamaraegyüttes, Ősök Hangja együttes, Sonatores Pannoniae
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek