BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Lukács Péter (Peta)
Születési hely: Pápa
Születési dátum: 1978
Hangszer: gitár
Együttes: European Mantra/Free Style Chamber Orchestra
 
1978. április 6-án született Pápán. Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulója volt, közben a helyi Bartók Béla Zeneiskolában fuvolázni tanult három évig. 1988 karácsonyán kapta élete első elektromos gitárját édesapjától. A fővárosi Szent László Gimnáziumban érettségizett, és a negyedik osztállyal párhuzamosan a Kőbányai Zenei Stúdió hallgatója lett, gitár szakon. Itt Babos Gyula és id. Tornóczky Ferenc voltak a főtárgy-tanárai. 2001-ben kitűnő eredménnyel szakvizsgázott.

1996-ban a „Ki mit tud?” győztese lett könnyűzenei szólista kategóriában, 2003-ban pedig Az év gitárosának választották a Marshall Gitárversenyen. 2006-ban az Artisjus Zenei Alapítvány a kortárs magyar zeneművek bemutatása terén kifejtett kiemelkedő tevékenységéért előadóművészi jutalomban részesítette. 2007-ben két WIGWAM-Arany Nyíl díjat nyert a 2006-os évre vonatkozólag: az Év gitárosa, ill. az Év koncertje (Bikini) kategóriában. A Bikinivel 2008-ban a Fonogram Magyar Zenei Díjátadón Az év magyar rock albuma elismerésben részesült.

Korábban olyan zenekarokban játszott, mint a Makovics Dénes Band, The Rock Band vagy a KLB Trió. 2001 óta kisebb kihagyással (2008-2010) tagja az European Mantra, 2006 óta pedig a Bikini együtteseknek.

2003-ban Horgas Eszterrel, a Budapest Jazz Orchestrával és Al di Meolával játszott együtt a Carmen című opera jazz-blues alapú átdolgozásában
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek