BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Makovecz Pál
Név: Makovecz Pál
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1964
Hangszer: harsona
Együttes: Sonatores Pannoniae
 
1964-ben született Budapesten. 1970 óta tanul zenét, de harsonázni csak 1981-ben kezdett. 1989-ben szerzett harsona-tanári diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, majd 1991-ben harsonaművészi diplomát Helsinkiben, a Sibelius Akadémián. Részt vett Christian Lindberg, Michel Becquet, Joseph Alessi mesterkurzusain.

1991 óta tanára a Szent István Király Zeneművészeti Szakiskolának, ahol jelenleg harsonatanár, és igazgatóhelyettes. 2000-től 2003-ig kamarazene tanár a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán.

1997-ben jelent meg világszerte sikeres etűd-összeállítása az Editio Musica gondozásában. (Válogatott etűdök harsonára I-II) A kiadónál jelenleg is előkészítés alatt áll egy pedagógiai munkája. Megjelentek még egyéb átiratai is rézfúvós kamaraegyüttesekre (Editio Brassimum).

A Sonatores Pannoniae alapító tagja. Szinte valamennyi magyarországi régizene együttessel fellépett, vagy hanglemezt készített. Állandó tagja az Orfeo kamarazenekarnak.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
II. Sonus Cordis Zenei Napok | Az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje
Szent András Kastély
DOME_LIVE 004 – Ligeti György: Kamarakoncert-részlet + EJTECH: Formalized Music for 4 Winds
Magyar Zene Háza
Orbán György 75 - Kamaraest a zeneszerző tiszteletére
Koncertterem
Lemezajánló
További lemezek