BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Fekete István
Név: Fekete István
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1957
Hangszer: basszusgitár/szaxofon/trombita/szárnykürt
Együttes: Sramkó János Group
 
Fekete István 1957. november 8–án született Budapesten, hatodik gyerekként. Édesanyja, Major Blanka (Magyar Rádió Szimfonikusainak első hegedűse) és édesapja, Fekete János (a Magyar Rádió Tánczenekarának baritonszaxofonosa, M.R.Sz. hegedűse) is elismert zenészek voltak. Eleinte hegedülni, később trombitálni tanult.

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában klasszikus zenei tanulmányok (tanára: Szűcs Zoltán), majd a Jazz Tanszak (tanára: Tomsits Rudolf) elvégzése után a Stúdió 11 állandó trombitása lett, itthon és külföldön rengeteg formációban megfordult (Pl. Kis Rákfogó együttes, Dresch Mihály Quintet, Vajda Sándor Quartet, Szabados György MAKUZ zenekara, Latin Combo, Elsa Valle zenekara, Babos Project Romani, Gyárfás Quintet, Sramkó János zenekara, Lattman Béla Quartet stb.) Eközben session zenészként is bizonyított Cserháti Zsuzsa és Charlie lemezein és koncertjein egyaránt.

Jelenleg a Szőke Szandra Quintet oszlopos tagja, emellett Halper László többféle Jimi Hendrix tribute zenakaraiban is aktívan részt vesz. Fontos esemény volt a 2012-es koncert a Művészetek Palotájában, amelyen Steve Gadddel és Eddie Gomezzel kiegészülve játszották a korszakalkotó gitáros számait jazzes átiratban. A közelmúltban aktív részese volt a Kisfaludy András és Tóth János Rudolf nevével fémjelzett KEX Remake formáció alkotói folyamatának, amely a kultikus KEX zenekar számait gondolta újra, vette azt lemezre, majd elő is adta 2014 decemberében, a MOM Kulturális Központban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Beethoven és Brahms cselló-zongora szonátái kortárs magyar művek társaságában 3/3.
Könyvtár
Szokolay Dongó Balázs: Fohász
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek