BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Borlai Gergő
Név: Borlai Gergő
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1978
Hangszer: dob
E-mail: borlai@borlaigergo.hu
Link: www.borlaigergo.hu
Együttes: Babos Project Romani/Kaltenecker Trió/European Mantra/Földvári Gergely Trió/Tzumo Electronic Dreams/László Attila Quintet
 
Hároméves korában kezdett el dobolni Joe Morello és Harvey Mason hatására, akiket Dave Brubeck és Herbie Hancock lemezein hallott először. 1984-ben Nesztor Iván tanítványa lett (a Take Five című Brubeck nótával felvételizett), majd 1990 és 97 között Szanyi Jánostól vett órákat. Nagyon sokat tanult zenét Presser Gábortól, Babos Gyulától és Tátrai Tibortól. "A velük való együttjáték mutatta meg, hogy hogyan kell kezelni a zenét, hogyan hagyjam, hogy a zene kezeljen, hogyan közelítsem meg ne a hangszeres oldaláról és miként kell vezetni egy zenekart. Rengeteget tanulmányozom a mai napig John McLaughlin, Allan Holdsworth a Weather Report és Frank Zappa zenéjét, mindennemű zenei példaképem pedig Jaco Pastorius."

A dobolással párhuzamosan autodidakta módon megtanult basszusgitározni és valamennyire zongorázni. 12 éves kora óta ír dalokat, és 1995-ben megírta első lemezét, amelyet a BMG adott ki 1998-ban '17' címmel. 2001 márciusában megalakította saját instrumentális zenekarát European Mantra néven, amely - saját bevallásuk szerint - trash-metal-pop-funk-jazz-rockot játszik. Második szólólemeze 2004-ben jelent meg Sausage címmel.

2021-ben az év zeneszerzője Artisjus-díjjal jutalmazták munkásságát.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek