BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Puskás Eszter
Név: Puskás Eszter
Születési hely: Budapest
Hangszer: ének
Együttes: Cantus Corvinus
 
Budapesten született, általános iskolai éveit a Magyar Rádió Gyermekkórusában kezdte, majd a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskolában érettségizett. Kamaraénekesi szárnypróbálgatásai is ezen időszakhoz kötődnek, az akkor alakult Dowland, később a Discantus énekegyüttesben. Az ELTE ének-zene-karvezetés szakán végzett, majd a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében magán-ének szakon szerzett diplomát. A Cantus Corvinus Énekegyüttesben 1998 óta énekel. 1997 óta tagja a Purcell Kórusnak.
Részt vett Gáti István, Hamari Júlia és Walter C. Moore Mesterkurzusain. 1996-ban és 1999-ben megnyerte az Országos Ádám Jenő Dalverseny Kodály Zoltán különdíját, majd I. díját. Pályakezdő énekesként 2004-2006-ig elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat. Jelenleg a Nemzeti Énekkarban énekel, ahol alkalmanként szólistaként is fellép. A Tóth Aladár Operastúdió tagjaként több operában alakított mezzo szerepeket.

Biztos stílusismerete teszi hitelessé szinte valamennyi zenei irányzat interpretálásában. Telt, fényes meleg színű hangja mégis elsősorban a barokk mesterek műveiben teljesedik ki igazán. Bár inkább oratórikus művek szólistájaként ismert, énekel kortárs műveket is. Dolgozott szólistaként többek között Antal Mátyással, Vashegyi Györggyel, Hamar Zsolttal, Ménesi Gergellyjel, Pál Tamással, valamint a MÁV Szimfonikusokkal, az Arcangelo- és Musica Profana Kamaraegyüttesekkel stb.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek