BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Sárvári-Kovács Zsolt
Név: Sárvári-Kovács Zsolt
Születési hely: Celldömölk
Születési dátum: 1967
Hangszer: ütőhangszerek/dob
Együttes: Váczi Dániel Trió/Ávéd János Quartet/Jelen Trio
 
Gyermekkora legmeghatározóbb zenei élménye a Beatles zenekar volt, ennek hatására kezdett el dobolni. A sárvári iskolás évek alatt helyi amatőr zenekarokban dobolt, autodidakta módon képezte magát. 17-18 évesen érte az első nagy jazz-élmény – Miles Davis Kind of Blue című lemeze, ennek hatására kezdett el érdeklődni a jazz iránt.

Győrben folytatva tanulmányait (elektroműszerészként) az ottani erős jazz-élet hatására rendszeresen látogatta a Dresch Quartet, Grencsó Kollektíva, Szabados György, a “Kelet-Német free” koncertjeit. Itt ismerte meg Baló Istvánt és Geröly Tamást, akik később első mesterei lettek. Budapestre költözése után szinte egyenes út vezetett a Liszt Ferenc Zeneakadémia Jazztanszakára. Itt Kőszegi Imre és Nesztor Iván tanítványa volt, a tanszakon sok, azóta ismertté vált jazzmuzsikus volt évfolyamtársa, többek közt Bacsó Kristóf, Palotai Csaba, Németh Ferenc, Horváth Balázs. Zeneakadémiai évei alatt kezdett el játszani Gadó Gábor triójában, Regős István quartetjében, az Equinox Quartetben, az Egon Bondy-ban, Lakatos Ágnes triójában, és rövid ideig Dresch Mihály zenekarában. Játszott a Nigun zenekarban, Burány Béla triójában, a Dél-Alföldi Szaxofonzenekarban, Ágoston Béla, Grencsó István projektjeiben, s a Kovács Linda Quartetben.

2009 óta alapfokú jazzdobot oktat a Tóth Aladár Zeneiskolában.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
HoME - House. Music. Europe. FELHÍVÁS művészeknek
Ausztria, Magyarország, Szerbia, Spanyolország
A MÁV Szimfonikus Zenekar koncertje
Zeneakadémia
ELMARAD | Molnár Anna és Osztrosits Éva koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek