BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Hajdu Klára
Név: Hajdu Klára
Születési hely: Szeged
Születési dátum: 1982
Hangszer: ének
Együttes: Hajdu Klára Quartet
 
A fiatal énekesnő zenei tanulmányait óvodás korában kezdte, majd zenei általános iskolában és zeneiskolában tanult, zongorázott és kórusban énekelt. Szülei zenei ízlése nagy hatással volt rá, már gyermekként megismertették vele a jazz muzsikát. 15 éves korától 5 éven át tanult jazz éneklést Szegeden a HAMMIDO Alapfokú Könnyűzenedében Szabó Adrientől.

2001-ben a SONY MUSIC és a BRAVO közös tehetségkutató versenyén szólóének kategóriában első, összesítettben harmadik helyezést ért el. 2003 és 2005 között a székesfehérvári Dr. Lauschmann Gyula Zeneművészeti Jazz Szakközépiskola jazz-ének szakán tanult Pocsai Kriszta, Pély Barnabás és Kiss Noémi növendékeként. Ezalatt több zenekarban énekelt, vokálozott és a TV2 Megasztár 1. versenyén az első 15 versenyző között végzett. 2004-ben érte az a megtiszteltetés, hogy felkérték, legyen a női énekese Magyarország egyik legnépszerűbb jazz-zenekarának, a Balázs Elemér Groupnak, ahol Winand Gábor mellett énekelhetett. Saját zenekarát, a Hajdu Klára Quartetet 2008 tavaszán alapította Balázs József zongoristával, Soós Márton bőgőssel és Cseh Balázs dobossal. A fiatal generáció tehetséges zenészeiből álló zenekar számos klubban és fesztiválon adott koncertet. 2009-ben énekelt Pacsovszky József A vágyakozás napjai című filmjében, mely elnyerte a 41. Magyar Játékfilmszemle Arany Mikrofon díját. A filmzenét Bacsó Kristóf szerezte. 2009 nyarán diplomázott kiváló eredménnyel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán Berki Tamás, Lakatos Ágnes és Holczer Irma növendékeként.

Előadóművészete mellett Klára keresett pedagógus is, tanított többek közt a Budai Művészképzőben, a Lamantin Improvizációs táborban, hangképzője volt a II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola kórusának. 2009 szeptemberétől a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában tanít jazz-éneklést. 2010 novemberétől a Talentum Nemzeti Kisebbségi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Táncművészeti és Zeneművészeti Szakképző Iskola ének tanára. 2012 szeptemberében a Vienna Konservatorium, a bécsi főiskola budapesti kihelyezett tagozatának jazz-ének tanára lett.

2013 februárjától felkészítő tanárként dolgozik a tv2 Az ének iskolája című gyermek tehetségkutató műsorában. 2013 nyarán nagy sikerrel szerepelt a Nescafé országos reklámkampányában az Amoeba együttessel közösen felvett Sunshine című slágerrel. 2013 októberében megjelent a quartet első nagylemeze Come With Me címmel, amit teltház és lelkes közönség fogadott a bemutatón a Budapest Jazz Clubban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Átlátszó Hang 2023 | Ligeti Gitár Projekt - Concert Lecture
Könyvtár
Átlátszó Hang 2023 - Filmklub | Találkozás
Könyvtár
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Lemezajánló
További lemezek