BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Lőte Enikő
Név: Lőte Enikő
Születési hely: Zirc
Születési dátum: 1944
Hangszer: zongora
E-mail: enikolote@t-online.hu
 
Lőte Enikő a Liszt Ferenc Zeneakadémián szerezte zongoraművész diplomáját Bächer Mihály osztályában. Diplomakoncertjére Kurtág György készítette fel. A 70-es években két hosszabb tanulmányúton vett részt: a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban 1 évig tanult Lev Vlaszenko irányításával, majd a római Santa Cecilia Akadémián kapott ösztöndíjat, ahol Carlo Zecchi meghívásának eleget téve az ú.n. "Corso superiore" művészképzőt végezte.

Itthon első szólóestjén Schubert műveket játszott. A Filharmónia szólistájaként számos szóló - és kamaraesten szerepelt a fővárosban és vidéken valamint a Magyar Rádió hangversenyein.
Sikerrel lépett föl több európai nagyvárosban valamint a bostoni Kodály Intézetben.

Pedagógiai munkáját 1979-ben kezdte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában, 1987 óta egyetemi adjunktus, 2004 óta egyetemi docens a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Itt szerezte meg a DLA (Doctor of Liberal Arts) fokozatot, melynek témája: W.A. Mozart zongoraszonátáinak előadásmódja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Budafoki Dohnányi Zenekar: Tallér Zsófia emlékkoncert
Pesti Vigadó
Bartók és Veress - Triók | Osztrosits Éva sorozata
Könyvtár
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek