BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Soltész Ágnes
Név: Soltész Ágnes
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1969
Hangszer: hegedű
Együttes: Forrás Kamarazenei Műhely
 
Hegedűtanulmányait ötévesen kezdte. 1983-ban felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahol Répássy György tanítványa lett. 1986-ban második lett a Szombathelyi Koncz János Országos Középiskolai Hegedűversenyen valamint első helyezett az Országos Vonósnégyes Versenyen. 1991-ben megnyerte a budapesti Hubay Jenő Hegedűversenyt, és az Amabile Vonósnégyes első hegedűseként I. díjat nyer a Weiner Leó Kamarazenei Versenyen. Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán szerezte 1992-ben, ahol tanárai Kóté László és Mihály András voltak. Ettől az évtől a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára, valamint a Nemzeti Filharmónia ösztöndíjasa. Az 1992-es Sevillai Világkiállítás koncertsorozatának szólista közreműködője.
Az elmúlt években részt vett Ruggiero Ricci, Végh Sándor, Varga Tibor, Fenyves Lóránt, Wolf Endre és az Amadeus vonósnégyes mesterkurzusain. Gyakori szereplője a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjeinek. Koncerteket adott Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Angliában, Ausztriában, Görögországban.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Sándor László zeneszerzés DLA záró koncertje
Zeneakadémia
Lemezajánló
További lemezek