BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Sárosi György
Születési dátum: 1954
Hangszer: brácsa
Együttes: Phoenix Kamarazenei Csoport
 
Diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte. Jelenleg a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának főiskolai docense, tanszékvezető, mélyhegedű-főtárgy tanár, hegedű módszertan- és didaktikatanár, kamarazene-tanár.

Korábban tanított a kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Gimnázium és Zeneművészeti Szakközépiskolában (1981-95), 1994 óta a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola mélyhegedű-tanára, valamint a Debreceni Egyetem Konzervatóriumának tanára, 2005 óta tanszékvezető.

1992 óta rendszeresen tanít és tart előadásokat Lengyelország különböző városaiban a varsói Chopin Zeneakadémia és a kecskeméti Kodály Intézet által szervezett nyári szemináriumokon, valamint Görögországban (1993) és Spanyolországban (1993 és 2003). 1983 óta vezeti a magyar vonóstanárok továbbképzését. Országos és területi hegedű- és kamarazene-versenyek zsűrijének tagja. A ZETA vonós tagozatának tagja.

1977-81 között a Zeneakadémia Kamarazenekarának, 1981-89 között a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, majd a Kecskeméti Kamaraegyüttes és Vonósnégyes tagja. Az 1980-as években a szombathelyi Bartók Szeminárium aktív résztvevője, 1994 óta a debreceni Phoenix Kamarazenei Csoport tagja. Rendszeres előadóművészi tevékenységet folytat szólistaként és kamaramuzsikusként Magyarországon és külföldön.

Publikáció:
Hegedű módszertani szöveggyűjtemény (1997)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
LIGETI 100 | A Budapest Music Center fesztivállal ünnepli a világhírű zeneszerző, Ligeti György centenáriumát
BMC
Eötvös Péter: Valuska│Opera-ősbemutató
Eiffel Műhelyház
Kurtág György: Fin de partie (A játszma vége) - magyarországi bemutató
Müpa
Lemezajánló
További lemezek