BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Szegő Péter
Születési hely: Kolozsvár (Cluj-Napoca - Ro)
Születési dátum: 1954
  Zeneszerző
 
 
Szegő Péter 1954. december 29-én született Kolozsvárott. A kolozsvári Állami Magyar Opera karmestere, majd a Zeneakadémia ellenpont tanára, az Anonymus (1991) jelenkori zenét népszerűsítő együttesének alapítója, szervezője és mindenek előtt karmestere. Szerzői lemezét legújabb alkotásaiból válogatta össze. Stílusát a kibékíthetetlen ellentétek harcával jellemezhetnők; ebben a harcban csapnak össze a kötött és kötetlen ritmusban fogant dallamok motívumai, távolkelet hangvétele és az európai hagyományőrző technikák, népzenénk ethosza és a legmodernebb kifejező eszközök gyakorlata. Műveit Romániában (Bukarest, Kolozsvár) és külföldön (Magyarország, Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Hollandia és Németország) mutatták be.
Fontosabb művei: M. O. M. (1977), Reverberációk (1992), Incantations (1995), Duó (1995), Resonances (1996), Koncertdarab trombitára és ütőkre (1996), Hullámok (1997), Visszhangok (1997).

lásd még: Szegő Péter - karmester
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek