BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Aura Musicale
Név: Aura Musicale
Alakulás éve: 1995
E-mail: auramusicale@freemail.hu
Tel.: +36 22 467 785
  +36 30 950 7279
Fax: +36 22 467 785
Link: www.auramusicale.hu
Egyéb elérhetőség: 2463 Tordas, Arany J. u. 10.
 
Az Aura Musicale nevű barokk kamaraegyüttes 1995-ben alakult fiatal muzsikusokból, akik korábban nagy sikert arattak Biber Chi la dura la vince című operájának előadásával az innsbrucki és a salzburgi ünnepi játékokon. Azóta repertoárjuk középpontjában a délnémet és osztrák barokk zene áll. Az együttes vezetője Máté Balázs csellista, aki szólistaként és kamarazenészként egyaránt ismert Európa-szerte és a tengerentúlon, hangversenyeivel és lemezfelvételeivel.

Az Aura Musicale már több nagysikerű hangversenyt adott rangos nemzetközi fesztiválokon: Régi Zenei Napok, Würzburg; Tiroli Egyházzenei Napok; Eckardsaui Kastélykoncertek; Soproni Régi Zenei Napok; Budapesti Régi Zenei Fórum. Az együttes 2004 tavaszán nagyszabású európai hangversenykörutat tett J.S.Bach János-passiójával, világhírű énekszólisták (köztük Harry van der Kamp, Peter de Groot, Rainer Trost, Markus Schäfer) közreműködésével. Ugyanez év áprilisában az együttes óriási sikerrel képviselte Magyarországot a klagenfurti Trigonale Fesztiválon, amely az EU-csatlakozás jegyében zajlott.

A Hungarotonnál eddig öt hanglemezük jelent meg (mind világpremier). Felvételeik mind komoly szakmai és közönségsikert arattak, a G. Valentini: 7 bizzarrie, Op.2 művét tartalmazó CD például a velencei Fondazione Cini rangos hanglemezkritikai kitüntetését, a Vivaldi Díjat nyerte el.

Az Aura Musicale aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Zenészek Hangszer
Draskóczy Eszterhegedű/rebek/brácsa/csembaló
Győri Istvángitár/lant
Jeremy Josephorgona/csembaló
Máté Balázscselló
Paulik Lászlóhegedű
Posvanecz Évahegedű
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
A 21. századi Lied - Válogatás a Hochschule für Musik München fiatal zeneszerzőinek dalaiból
Könyvtár
Hellas öröksége - Antik hatások a XX. és a XXI. században
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek