Program

Kateryna Ziabliuk workshopja

14:30
Könyvtár
A fiatal ukrán zongoraművész és zeneszerző, Kateryna Ziabliuk angol nyelvű workshopján betekintést ad a free jazz és a népzene közötti új kapcsolatok keresésének lehetséges útjaiba, improvizációs technikáiba, és a valós idejű komponálás általa alkalmazott módszereibe.
 
IDŐPONT:
2024. március 2. szombat 14:30 - 16:00
 
HELYSZÍN:
Budapest Music Center, I. emelet, Könyvtár (1093 Budapest, Mátyás utca 8.)

JELENTKEZÉS:
A részvétel ingyenes, jelentkezni az alábbi űrlapon lehet.
 
Kateryna Ziabliuk ukrán zongoraművész, énekes, zeneszerző és újságíró. Kijevből származik, Katowicében, Krakkóban és Milánóban tanult, jelenleg Lengyelországban el. Művészcsaládban nőtt fel, és a művészet különböző ágaitól körülvéve hat évesen kezdett zongorázni és énekelni. Az ukrán jazzélet egyik legígéretesebb fiatal művésze. Zenéjében a modern jazz nyelvezetét használja, melybe a hagyományos ukrán zene elemeit emeli át, feltárva hazájának kulturális örökségét.
 
2020-ban jelent meg első szólóalbuma Borders Make You Grow címmel, amely egy szoba négy fala közt készült a pandémia első hónapjaiban. Egy évvel később a ludwigshafeni Enjoy Jazz Festivalon adott fellépéséből jelent meg koncertalbuma, saját kompozíciókkal és népdalfeldolgozásokkal.
 
Kateryna számos egyszeri és visszatérő projektben vesz részt fesztiválok felkérésére: többek között az Australian Art Orchestra, a SonCe Trio, a Lumpeks, az Unleashed Cooperation vagy a The Black Sea Songs zenekar tagjaival. Állandó alkotótársait a lengyel O.N.E Quartetben, a , a Zygmunt Pauker Trióban, a TANŌK duóban, illetve saját kvintettjében, a Hilarious Disastersben találta meg, melyekkel saját kompozíciót játssza.
 
Budapesten március 2-án az Opus Jazz Clubban fellépő quintetje, a Hilarious Disasters a nagy múltú krakkói Jazz Juniors versenyen 2023-ban a Budapest Music Center különdíja mellett további két különdíjat nyert el.
Zeneszerzőként fiatal filmrendezőkkel dolgozik, emellett társalapítója és szerkesztője a Meloportnak, ahol az improvizált zenének szentelt cikkeket publikál. A krakkói Smacznego szabad improvizációs laboratórium kurátora, valamint a kijevi Kontra Jazz Club egykori művészeti vezetője, amely fennállása során nyitott színpadként szolgált az ukrán jazz-zenészek fiatal generációja számára. A Kontra fókuszában új bemutatók létrehozása, tudásmegosztás és kapcsolatépítés állt.
 

A részvétel ingyenes, jelentkezni az alábbi űrlapon lehet.

A workshop a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhat meg.

2024 március 02 szombat