Program

Harcsa Veronika mesterkurzusa a BMC-ben

17:00
Könyvtár

Harcsa Veronika jazz pályája részeként gyakran foglalkozik szabad improvizációval és kibővített énektechnikákkal, folyamatosan keresi a hang megszólaltatásának nem szokványos módjait. A workshopon a szabad improvizációs feladatokon keresztül, a hang megszólaltatásához kapcsolódó elvárásoktól megszabadulva feltérképezhetők és gyakorolhatók a legfontosabb zenei szerkesztési módok, valamint a zenei interakció olyan alapelemei, mint a kontraszt és a variáció. Külön gyakorlat segíti a kollektív zenei fókusz megtapasztalását.
Veronika 2022. óta a Pécsi Tudományegyetemen tanul zeneterápiát, ennek szemléletmódja és módszertana is gazdagítja majd a workshopot, elősegítve a hangadás szabadságát, a hangon keresztüli kapcsolódást a környezethez zenei és érzelmi értelemben.

A mesterkurzusra jazz és klasszikus énekes hallgatókat egyaránt várunk.

Harcsa Veronika itthon a legnépszerűbb, külföldön pedig a legelismertebb magyar jazzénekesnő. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán és a Brüsszeli Királyi Konzervatóriumban tanult jazzt. Két albuma a japán Tower Records vokális jazz-listájának élére került, kétszer nyerte el a Fonogram-díjat, zenekaraival a világ 40 országában lépett fel.
Egyedi énektechnikájának köszönhetően hamar keresett énekesnő lett kortárs zeneszerzők új darabjainak tolmácsolására Európa-szerte. Emellett a 19. és 20. századi klasszikus dalrepertoár megújítására is összpontosít az elektronikus átdolgozások és improvizációk révén.

Jelentkezni az info@bmc.hu címen lehet március 1-ig.

A mesterkurzus a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhat meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

2024 március 04 hétfő