Program

ELMARAD | Aki Takase mesterkurzusa a BMC-ben

10:00
Könyvtár

A közel negyven éve Berlinben élő japán származású zongoristanő, Aki Takase a kortárs európai jazz egyik kiemelkedő alakja. Több mint ötven lemezen játszik a világ jazzistáinak krémjével, munkásságát számtalan rangos díjjal ismerték el, például 2021-ben elnyerte a German Jazz Preis-t, valamint az Albert-Mangelsdorf Preist is.
Az összetéveszthetetlenül egyedi játékáról, illetve komplex és kiérlelt megközelítéséről híres Takase már három lemezt is kiadott a BMC Recordsnál: 2019-ben jelent meg Japanic együttesének Thema Prima című albuma, amely sorra zsebelte be a jazzvilág legrangosabb elismeréseit, 2021-ben Daniel Erdmannal készített szintén díjnyertes duólemezt, tavaly pedig kvartettjével készítette el Carmen-átdolgozását.

A mesterkurzus folyamán Aki Takase beszélni fog az improvizáció ideájáról, annak elméleti elképzeléséről. Ezeket a gondolatokat pedig vezetett improvizáció során tudják majd gyakorlatba helyezni a hallgatók, melynek kiindulási pontja egy grafikus kotta lesz.

Az eseményen a Zeneakadémia és a Bartók Konzi bármilyen szakos hallgatói részt vehetnek. A résztvevőktől azt kérjük, hogy lehetőleg hangszert is hozzanak magukkal.

Időpont:
2024. március 8. péntek 10:00 - 12:00

Helyszín:
BMC Könyvtár (Budapest Music Center, 1093, Budapest, Mátyás u. 8., I. emelet)

Kapcsolódó program:
2024. március 8., 20:00 - Opus Jazz Club
Aki Takase: Dedicated to Carla Bley | Aki Takase – Lukács Miklós

A mesterkurzus a Felhangolva! program keretében, a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásával valósulhat meg. További részletek és programok: https://felhangolva.hu/

2024 március 08 péntek