2024. április 22-23.
Hangvilla
Veszprém

Pálfalvi Tamás, Kiss Péter és a Mendelssohn Kamarazenekar

2024. április 22. és 23. 19:00
HANGVILLA - Nagyterem
8200 Veszprém, Brusznyai Árpád u. 2

Két kiváló Junior Príma-díjas művész, Pálfalvi Tamás trombitaművész és Kiss Péter zongoraművész közreműködésével csendülnek fel Farkas Ferenc, Dubrovay László, Sosztakovics, Arenszkij és Tansman remekei a Mendelssohn-bérlet áprilisi hangversenyén.
Pálfalvi Tamás és Kiss Péter, mindketten a hazai és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő szólistái. Pálfalvi Tamás Dubrovay László Kossuth-díjas zeneszerző 3. trombitaversenyét adja elő, melyben a hallgató megismerkedhet a mester különleges zeneszerzői technikáival, hangeffektjeivel amik összetéveszthetetlenné teszik más kortárs zeneszerzőkkel.
Ezt követően Kiss Péterrel közösen szólaltatják meg Sosztakovics op. 35-ös számú c-moll versenyművét. Az est második felében Arenszkij opusza hangzik el, melyben a szerző korábbi mestere egy témáját feldolgozó variációsorozattal tisztelgett Csajkovszkij előtt. A koncert Alexander Tansman lengyel zeneszerző ritkán hallható, vonósokra írt művével, a Tryptyk-kel zárul, amely egy igazi csemege a 20. századi zene kedvelőinek



Műsor:

Farkas FerencÁria és magyar rondó 
Dubrovay László: III. trombitaverseny
D. Sosztakovics: 1. c-moll versenymű zongorára, trombitára és vonószenekarra
A. Sz. Arenszkij: Variációk egy Csajkovszkij témára
A. Tansman: Tryptyk

Közreműködik:
Jegyár:

3500 / 4500 / 5000 Ft (Online megvásárolható a jegy.hu oldalon)

További információ: