Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Oláh Dezső Trió


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
2005

 
Az Oláh Dezső Trió 2005 szeptemberében alakult, alapítója a trió névadója, Oláh Dezső, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz Tanszakának hallgatója, Oláh Kálmán Liszt-díjas érdemes művész tanítványa, a 2006-2007-es tanévtől a jazz tanszak bigbandjének zongoristája (zenekarvezető: László Attila). 2006. március 3-án készítette első rádiófelvételét a Bartók Rádióban. Együtt játszott Berkes Balázs bőgőművésszel és részt vett Borbély Mihály portréfilmjében is.

Triója számos fellépést tudhat maga mögött, bemutatkozott már a Művészetek Palotájában, a Merlin Színházban valamint a Thália Színházban is. Utóbbi helyszínen Botos József vendégművésszel quartetté kiegészülve adott koncertet. A formáció a 2006-os Országos Jazz-Zenekari Versenyen 4. helyezést ért el. Repertoáron főleg jazz standardek szerepelnek, előadásukban nagy szerepet kap a kollektív improvizáció.