Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Anima Musicae Kamarazenekar (Anima Musicae Chamber Orchestra)


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
2010
E-mail
Weboldal
Telefon
+36 1 413 1474

 
Az Anima Musicae Kamarazenekar ideája egy olyan zenei műhely létrehozása, melyben alapvető követelmény az európai szintű hangzás, a magyar zenei kultúra nemes tradícióinak folytatása, a nagy elődök értékteremtő példájának tisztelete, ugyanakkor a folyamatos megújulási szándék. Repertoárjuk, mely felöleli a klasszikus zene jelentős korszakait, a barokk zenétől a XX. századi remekműveken át egészen a kortárs zenéig terjed. Rendszeresen tűznek műsorukra a zenekar számára komponált új magyar műveket.

Az együttes 2010-es megalakulása óta számos sikeres koncertet és szakmai elismerést tudhat maga mögött: telt házas koncerteket adott az Óbudai Társaskörben, az Olasz Intézetben, a Zeneakadémián, a Magyar Rádió Márványtermében, a Hilton Szállóban és a Pannonhalmi Apátságban. Visszatérő vendége Győr és Szeged városának, több hangversenyt adott Hamburgban és Bécsben.

Rangos fesztiválokon szerepelt; 2011-ben részt vett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Kecskeméti Kodály Fesztiválon és az Ars Sacra Fesztiválon. Még ugyanebben az évben a bécsi Musikverein Aranytermében rendezett V. „Summa Cum Laude” Nemzetközi Ifúsági Fesztiválon az együttes vonószenekari kategóriában első díjat nyert, "kiemelkedő sikerrel" minősítve. Az Anima Musicae Kamarazenekar 2012-ben kiérdemelte a magyar Junior Prima díjat, melyet először vehetett át zenekar a díj történelmében. 2020-ban pedig az Artisjus komolyzenei kategóriájának Előadóművészi Díját vehették át.