Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Győri Klarinét Együttes (Clarinet Consort Győr)


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
1987

 
A Győri Klarinét Együttest 1987-ben alakította meg Szabó András klarinétművész, a Széchenyi István Főiskola Művészeti Fakultás, valamint a Richter János Szakiskola tanára, művészeti vezető.

A kvintett tagjai fiatal művészek, akik a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, illetve annak győri kihelyezett tagozatán szerezték diplomájukat.

Az együttes elsősorban átiratokat játszik, repertoárjuk átfogja a zeneirodolmat a reneszánsztól napjainkig, amelyben különleges helyet foglalnak el a kifejezetten számukra írt kompozíciók. Rendszeresen koncerteznek itthon és külföldön (Ausztria, Németország, Olaszország, Dánia, Franciaország, Románia, Norvágia). Az együttes fellépett többek között Jandó Jenővel, Gregor Józseffel, Sass Sylviával, a Magyar Réfúvós együttessel, a Cotton Club Singers együttessel, a Győri Balettel, Pongor Ildikóval, Bede Fazekas Csabával és Ruppert Istvánnal.

Több felvételt és készített velük a Magyar Rádió, a WDR3 Köln, és a Magyar Televízíó.

A Győri Klarinét Együttes 2009-ben megszűnt.