Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Aura Musicale


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
1995
E-mail
Weboldal
Telefon
+36 22 467 785
+36 30 950 7279
Fax
+36 22 467 785
További elérhetőség
2463 Tordas, Arany J. u. 10.

 
Az Aura Musicale nevű barokk kamaraegyüttes 1995-ben alakult fiatal muzsikusokból, akik korábban nagy sikert arattak Biber Chi la dura la vince című operájának előadásával az innsbrucki és a salzburgi ünnepi játékokon. Azóta repertoárjuk középpontjában a délnémet és osztrák barokk zene áll. Az együttes vezetője Máté Balázs csellista, aki szólistaként és kamarazenészként egyaránt ismert Európa-szerte és a tengerentúlon, hangversenyeivel és lemezfelvételeivel.

Az Aura Musicale már több nagysikerű hangversenyt adott rangos nemzetközi fesztiválokon: Régi Zenei Napok, Würzburg; Tiroli Egyházzenei Napok; Eckardsaui Kastélykoncertek; Soproni Régi Zenei Napok; Budapesti Régi Zenei Fórum. Az együttes 2004 tavaszán nagyszabású európai hangversenykörutat tett J.S.Bach János-passiójával, világhírű énekszólisták (köztük Harry van der Kamp, Peter de Groot, Rainer Trost, Markus Schäfer) közreműködésével. Ugyanez év áprilisában az együttes óriási sikerrel képviselte Magyarországot a klagenfurti Trigonale Fesztiválon, amely az EU-csatlakozás jegyében zajlott.

A Hungarotonnál eddig öt hanglemezük jelent meg (mind világpremier). Felvételeik mind komoly szakmai és közönségsikert arattak, a G. Valentini: 7 bizzarrie, Op.2 művét tartalmazó CD például a velencei Fondazione Cini rangos hanglemezkritikai kitüntetését, a Vivaldi Díjat nyerte el.

Az Aura Musicale aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)