Művészadatbázis

Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.

Anonymus Rézfúvós Kvintett (Anonymus Brass Quintet)


Zenekar, kórus, együttes

Alakulás éve
1981

 
Az Anonymus Rézfúvós Kvintett a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola hallgatóiból alakult 1981-ben. Az együttes tagjai tanulmányaik befejezése után vezető zenekaroknál helyezkedtek el.
A kvintett alakulása után számos sikeres hangversenyt adott az ország különböző városaiban, 1982-ben pedig első díjat nyert a Barcsi Nemzetközi Rézfúvós Versenyen. Ezévben sikerrel szerepeltek az Anconai Nemzetközi Kamarazenei Versenyen is, ahol az abszolút és a kamarazenekarok kategóriájában is a legjobbnak bizonyultak. Szintén első helyezést értek el a narbonne-i Maurice André Nemzetközi Kamarazenei Verseny-en, 1986-ban.
Első albumuk 1988-ban jelent meg a francia Musicdisc gondozásában.
Az Anonymus Rézfúvós Kvintett gyakran vendégszerepel Ausztria, Franciaország, Olaszország, Oroszország, Bulgária, Németország és Spanyolország hangversenytermeiben.