Képzések
Előző Tovább

Dohnányi Akadémia - Mesterkurzus Karmestereknek 2024

2024-07-06
Budapest
Részletek

2024. július 6-14.
Budapest

A mesterkurzus különleges jelentősége, hogy egy kiemelkedő színvonalú zenekar jelenti a bázisát, amely itthon és külföldön is intenzív játékmódjáról, egységes játékkultúrájáról, magas szakmai és emberi motivációjáról híresült el és a kurzus résztvevői számára lényegében az egész kurzus időszak alatt rendelkezésre áll. A mesterkurzus munkájának középpontjában nem elsősorban a technikai készségek fejlesztése, hanem a művek és a kotta minden részletének értésén alapuló, mély tudásának megszerzése áll. Mindemellett Hollerung Gábor kurzusvezető a közös munka folyamán a karmesteri tevékenység legfontosabb funkcióira, a karmester szükséges és szükségtelen tevékenységére, a zenekarral való kommunikáció mechanizmusaira is fontos hangsúlyt helyez.A próbák egy része a kurzusvezető közvetlen irányításával történik akár a zongora, akár a zenekar mellett. A cél az, hogy a kurzus minél több aktív résztvevője minél több műrészlet elvezénylésével szerezzen tapasztalatot saját, vagy mások munkája alapján. A koncerten valamennyi aktív résztvevő fellépése lehetséges. A koncerten vezényelt tételekről a Maestro dönt, és két nappal a koncert előtt, pénteken délután és szombaton már mindenki csak a saját műsorát próbálja. A hangversenyt megelőző utolsó próbákon a kurzusvezető által beosztott időrend szerint próbálnak a résztvevők.

A próbák egy része a Kurzusvezető közvetlen irányításával történik akár zongora, akár a zenekar mellett. A cél az, hogy a kurzus minél több aktív résztvevője minél több műrészlet elvezénylésével szerezzen tapasztalatot saját, vagy mások munkája alapján. A Gálakoncerten valamennyi aktív résztvevő fellépése lehetséges. A Gálakoncerten vezényelt tételekről a Maestro dönt, és két nappal a koncert előtt, pénteken délután és szombaton már mindenki csak a saját műsorát próbálja. A hangversenyt megelőző utolsó próbákon a Kurzusvezető által beosztott időrend szerint próbálnak a résztvevők.

Az eddigi évek gyakorlata alapján, a zenekar és a Maestro a mesterkurzus végén kiválaszthat egy karmestert, aki meghívást kap a zenekar következő évadának egyik koncertjére. A meghívott karmester nevét a Gálakoncerten jelenti be a Maestro.

Aktív résztvevők száma: maximum 12 fő

A mesterkurzus nyelve: angol
(Szükség esetén a Kurzusvezető magyar és német nyelven is ad rövid magyarázatot.)

Téma
Karmester mesterkurzus
Helyszín
Budapest
Időpont
2024-07-06
Képzés díja
2500 Euró (passzív résztvevőknek 400 Euró)

Jelentkezési határidő
2024-05-02

Bővebb információ