BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Szepesi Bence
Név: Szepesi Bence
Születési dátum: 1974
Hangszer: szaxofon/klarinét
Tel.: (+36 30) 977 6964
Együttes: Budapest Szaxofon Quartet
 
11 éves korában a Budapesti Klarinétversenyen I. díjat nyert, majd az Országos versenyen különdíjban részesült. 1987-ben szólókoncerteket adott Görögországban a Tóth Aladár Ifjúsági Szimfonikus Zenekarral. Ezután a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatóriumban tanult, majd felvételt nyert a Zeneakadémiára.

1992 óta a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar szólóklarinétosa. 19 éves korában a Nemzetközi Klarinétszövetség versenyén III. díjat nyert Gent-ben (Belgium). 1995-ben ösztöndíjjal a "Marine Band of the Royal Netherlands Navy"-nél játszott. Ugyanebben az évben a WASBE Nemzetközi Koncertfúvós Zenekarának meghívott koncertmestere Hamamatsuban (Japán), majd 1996-ban az Osakai (Japán) Nemzetközi Kamarazenei Versenyen különdíjat nyert. Ugyanebben az évben szólókoncerteket adott Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban a Zeneakadémia Koncertfúvós zenekarával.

1997-ben diplomázott a Zeneakadémián. Többször koncertezett szimfonikus, fúvós és kamarazenekari kísérettel (Mozart, Weber, R. Strauss, Horowitz, Artie Show, Marcello műveit játszotta), fellépett több vonósnégyessel is (Mozart, Weber, Brahms műveit adta elő).

2001 Novemberében Aaron Harlap (ISR) klarinétversenyét mutatta be a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekarral (a koncert felvételét azóta több mint 12 országban sugározta rádió), majd 2004-ben Harlap: Psalm c. művét adta elő Maria Teresa Uribe-vel, a Solti György kamarazenekarral, a szerző vezényletével. 2002-ben felvételt készített a Magyar Rádió számára, Horváth Balázs Klarinétversenyét játszotta a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával.

A Budapest Saxophone Quartet művészeti vezetője, alapítója. A Párizsi Zeneakadémia kamarazene szakán szerzett diplomát 2004-ben. 2005-ben az Országos Klarinét és Szaxofonverseny zsűrijének tagja.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek