BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Ránki Fülöp
Név: Ránki Fülöp
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1995
Hangszer: zongora
 
Ránki Fülöp 1995 márciusában született Budapesten. Már három-négy évesen nagy érdeklődést mutatott a zongorázás iránt, és magától kezdett hallás után játszani. Zongoratanára nyolc éves korától Becht Erika, majd 2011 őszétől Hambalkó Edittől is vett órákat. Számos növendékhangversenyen lépett fel, és 2005-ben, valamint 2007-ben egy-egy országos zeneiskolai zongoraversenyen korcsoportjában a legmagasabb pontszámmal kapott kiemelt nívó-, illetve I. díjat. Énekelt a Rádió Gyermekkórusában, 2008-ban pedig az országos zeneiskolai szolfézsversenyen korcsoportjának I. díjasa lett, ezen kívül a verseny nagydíját is elnyerte – Simonné Sármási Ágnes növendékeként, akihez kilenc évig járt szolfézsra és összhangzattanra. Kitűnő eredménnyel érettségizett 2013-ban az Eötvös József Gimnáziumban. 2016-ban pedig Junior Prima Díjban részesült. 2018-ban szerzett mesterdiplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Jandó Jenő, Wagner Rita és Lantos István növendékeként.

Szóló- és kamaraművekkel, illetve zenekarok szólistájaként rendszeres fellépője a hazai pódiumoknak, és néhány jelentősebb külföldi koncertje is volt már Európa több országában, valamint Japánban és Kínában. Haydn, Liszt és Dukay fontos láncszemek zenei tevékenységében, három zenetörténeti korszakot képviselve leképezik érdeklődésének egy nagy részét. Évek óta tanul Dukay Barnabástól, akivel többek között Bach-fúgákat elemeznek.

Szólistaként olyan neves művészekkel dolgozott együtt, mint Berkes Kálmán, Hamar Zsolt, Keller András, Kocsis Zoltán és Gilbert Varga karmesterek. Rendszeresen ad háromzongorás koncerteket szüleivel, Klukon Edittel és Ránki Dezsővel. Dukay Barnabás szóló és háromzongorás műveinek ősbemutatóján is játszott, illetve Olivier Messiaen két jelentős zenekari művének magyarországi premierjében is részt vett Rácz Zoltán vezényletével.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Anima Musicae Kamarazenekar: Für Anima!
Koncertterem
Az Y generáció és a kortárs magyar zene
Régi Zeneakadémia
Josquin †500 | Bali János és az A:N:S Chorus sorozata 4/1.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek