BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Pálfalvi Tamás
Név: Pálfalvi Tamás
Születési dátum: 1991
Hangszer: trombita
Link: tamaspalfalvi.com/
  /www.facebook.com/tamastrumpet
Együttes: In Medias Brass
 
Pálfalvi Tamás 1991-ben született, trombitálni hétévesen kezdett, majd a budapesti Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke lett. Felsőfokú tanulmányait New Yorkban kezdte meg a Bard College hallgatójaként, ezt követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre nyert felvételt, ahol Boldoczki Gábor tanítványaként 2015 tavaszán utolsó félévét kezdte meg. Még zeneművészeti szakközépiskolásként megnyerte az országos trombitaversenyt, 2008-ban pedig Prága Tehetsége díjat nyert, és Hummel trombitaversenyét adhatta elő a Prágai Filharmónia szólistájaként. Több európai verseny díjazottja (Chieri, Temesvár), az Országos Egyetemi Amerikai Trombitaverseny döntőse, valamint az International Chicago Brass Festival különdíjasa.

2009-ben Boldoczki Gáborral és a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lépett föl. Közreműködött a Hamburger Camerata, a Mecklenburg Kammersolisten, az American Symphony Orchestra, a Royal Philharmony Orchestra, a Bournemouth Symphony Zenekar, valamint több első osztályú magyar zenekar hangversenyein, olyan rangos koncerttermekben, mint a Carnegie Hall, a tokiói Suntory Hall, valamint Hong Kong, Peking és Sapporo művészeti központjai. 2013-ban a "Legígéretesebb Fiatal Tehetség" díjat kapta a 14. Georghe Dima Nemzetközi Trombitaversenyen Temesváron. 2014 őszén az első alkalommal meghirdetett Fanny Mendelssohn-ösztöndíj nyerteseként önálló szólólemez elkészítésére kapott lehetőséget, 2015 márciusában pedig megosztott YAMAHA-ösztöndíjat kapott. A Zeneakadémia fiatal tehetségeket bemutató sorozatában 2016 tavaszán adott szólóestet.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája 2021, Debrecen
Zeneművészeti Kar
Versenyfelhívás: Joseph Haydn International Youth Competition Vienna
Online verseny
Kurtág György: `Csendes sorok` Dobszay Lászlóról - Mizsei Zoltán filmje
BMC
Lemezajánló
További lemezek