BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kanyó Dávid
Név: Kanyó Dávid
Hangszer: fuvola/karmester
 
2003 óta a Budafoki Dohnányi Zenekar művésze.

Rendszeres szólistája, közreműködője számos hazai együttesnek, úgy, mint a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok, a Marcato Ensemble, az EAR Együttes, a Sounds of Babel, a BonBon Matiné sorozat, a Budapest Saxophone Quartet. Mellett gyakran szervez saját koncerteket is.

Művész családban nőtt fel, ahol a képzőművészet ugyanolyan erős hatással volt jelen, mint kezdetektől a zene. Felesége révén a táncművészet is bekapcsolódott az életébe.

Nyolc éves volt, amikor édesapja a tanára lett, később Gyöngyössy Zoltán és Matuz István osztályában tanult. Számos hazai és nemzetközi versenygyőzelme közül kiemelné két kórusgyőzelmét, melyre azért is büszke, mert azóta egykori egyetemista kórustársai a mai hazai kórusélet legjobbjai között vannak. A hangszeres játék mellett karmesterséggel is foglalkozik, így néha e téren is kipróbálhatja és fejlesztheti magát (két nemzetközi karmesterverseny kategóriagyőztese lett). Több ízben dirigálhatta már a Dohnányi Zenekart is.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek