BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kutrik Bence
Név: Kutrik Bence
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1976
  Zeneszerző
 
 
1976-ban született Budapesten. Eredetileg informatikusként végzett, azonban a zene iránti érdeklődése mindig jelen volt az életében. Zongora, szolfézs és zeneelmélet tanulmányait az újpesti Erkel Gyula zeneiskolában kezdte Bujdosóné Pécsy Kláránál és Bakó Juditnál. 2002-ben egy munka kapcsán az Egyesült Államokba költözött, majd 2003-ban felvételt nyert a San Francisco Conservatory of Music-ba, ahol egy évig tanult zeneszerzést Conrad Susa-nál. 2005 és 2010 között a Toronto-i egyetem hallgatója volt, ahol elvégezte a BA programot, valamint az MA képzés első évét zeneszerzés szakon. 2010-ben visszatérve Magyarországra, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés MA szakán folytatta tanulmányait Vajda János növendékeként, diplomáját 2014-ben szerezte meg.

Külföldön tartózkodása alatt számos művet írt, köztük egy kamaraoperát 2010-ben az opera tanszék záróvizsgájára, továbbá kamara- és szóló zongoradarabokat, illetve elektroakusztikus zenéket. Komolyzenei tevékenysége mellett számos filmhez és számítógépes játékhoz komponált zenét. Olyan jelentős amerikai kiadók kérték fel többek között, mint a Disney Interactive és THQ. 2013-ban részt vett a szombathelyi Bartók Szemináriumon, Fekete Gyula és Faltay Csaba kurzusait hallgatta. Az Aurora Musis Alapítvány 2015-ben zeneszerző-díjjal tüntetettje ki.

Rituálé című ensemble darabja, melyet a Bartók Rádió 2017-es ArTRIUM kortárszenei seregszemléjére írt, nagy sikert aratott a 2018-as International Rostrum of Composers versenyén, melyen 25 ország jelöltjei mérettették meg magukat. 2018-ban az Ausztriában tartott nemzetközi Anton Matasowsky zeneszerző versenyen első helyezést ért el Introverted Confessions című szóló zongorára írt művével, amely így kötelező darabbá vált a X. nemzetközi Rosario Marciano zongora versenyen. 2020-ban, Bródy Sándor A tanítónő című színművén alapuló nagyopera írására beadott pályázata elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíját.

Kétszer volt díjazott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés versenyén, számos koncert- és filmzenei díjat nyert külföldön és Magyarországon egyaránt. Alkotói munkássága a klasszikus európai hagyományra épül, de zenei gondolkodása fókuszában a kísérleti zene áll.

Alapító tagja a magyarországi STUDIO5 kortárszenei alkotó csoportnak és tagja a Magyar Zeneszerzők Egyesületének.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek