BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Bretz Gábor
Név: Bretz Gábor
Születési dátum: 1974
Hangszer: ének - basszus
 
Énektanulmányait 1997-ben kezdte a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. 1999-ben felvételt nyert a Zeneakadémiára, ahol Sziklai Erikánál, majd Sólyom-Nagy Sándornál tanult. 2002-től az énekművész szak mellett operaszakon is tanult Kovalik Balázsnál. 2004-ben diplomázott. Ugyanebben az évben néhány ritkán hallgató mű basszus szerepét alakította Rameau: Artemis diadala, valamint Halévy: A zsidónő című operákban. Több versenyen is sikerrel szerepelt: II. díj, Baden (2001); Szeged (2002) és Miskolc (2003). 2005-ben Verdi Alzirájában (Alvaro) és Händel Semeléjében énekelt. A Magyar Állami Operaházban 2003. szeptemberében debütált Szokolay Sándor Vérnászának Vőfélyeként; az Operaház Stúdiójának tagja.

2005 tavaszán a berlini Komische Operben Masettoként lépett színpadra. Az operaéneklés mellett rendszeresen részt vesz a hazai és nemzetközi koncertéletben. Nagy sikerrel mutatkozott be a Zágrábi Nemzeti Színházban, a Don Giovanni című opera címszerepében, és meghívást kapott a milánói Scalaba.

2020-ban Magyarország Érdemes Művésze Díjban részesült.

Bretz Gábor aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Anima Musicae Kamarazenekar: Für Anima!
Koncertterem
Az Y generáció és a kortárs magyar zene
Régi Zeneakadémia
Josquin †500 | Bali János és az A:N:S Chorus sorozata 4/1.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek