BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Horn András
Név: Horn András
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1954
Hangszer: klarinét
Együttes: Trio D'Echo
 
Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában kezdte meg, majd Meizl Ferenc és Kovács Béla tanítványaként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán nyerte el diplomáját.

1982-től 1993-ig a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanára volt, valamint 1987 és 1995 között, szintén Miskolcon, a Zeneiskolai Tanárképző Intézet adjunktusaként is tevékenykedett. 1987-től a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium klarinét tanára, továbbá a fafúvós kamarazene-tanszak vezetője volt.

Előadóművészi tevékenységének középpontjában a kortárs zene áll. Alapító tagja volt az Intermoduláció együttesnek és rendszeres közreműködője a Componensemble, illetve az Új Magyar Zene (UMZE) együtteseknek. Repertoárjában olyan szerzők művei szerepelnek , mint Sztravinszkij, Webern, Schönberg, Berg, Ligeti, Boulez, Eötvös, Messiaen, Bartók, Kurtág, Kaegel. Számos rádiófelvétel is készült a közreműködésével.

Alapító tagja volt a Trio d'Echo-nak, a Magyar Korál-kvintettnek, az Új Harmónia fúvósegyüttesnek, valamint az Ad libitum csoportnak. Többször fellépett a Budapesti Vonósokkal és a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusokkal.

1998-ban a magyar zeneművek bemutatása és megismertetése érdekében végzett kimagasló tevékenységét Artisjus-díjjal jutalmazták.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Reflexiók | Revóczky Ottília és Csabay Domonkos koncertje
Könyvtár
Magyar Kincsek 1. | Varga Judit művének magyarországi bemutatója
Pesti Vigadó
Generációk I. | Kortárs művek vonósnégyesre
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek