BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Rohmann Imre
Név: Rohmann Imre
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1953
Hangszer: zongora/karmester
 
Rohmann Imre Budapesten született. Négy éves korában kezdett zongorázni, majd a Bartók Konzervatóriumba zongora és zeneszerzés szakot végzett. A Liszt Ferenc Zeneakadémián zongorát és kamarazenét tanult, mesterei Zempléni Kornél, Rados Ferenc, Kurtág György, Mihály András és Simon Albert voltak.

1980-81-ben a bécsi Zeneakadémián Karl Österreicher osztályában tanult vezényelni. Jörg Demus több mesterkurzusának volt előbb résztvevője, majd asszisztense. Különdíjat nyert a Magyar Rádió zongoraversenyén, harmadik helyezést ért a Nemzetközi Liszt-Bartók Versenyen Budapesten, és első díjat kapott a Nemzetközi Kamarazenei Versenyen Bloomingtonban (USA).

1974 óta a nemzetközi koncertéletben szólistaként olyan zenekarokkal vesz részt, mint a Dresdner Staatskapelle, a Drezdai Filharmonikus Zenekar, a Berlini Szimfonikus Zenekar, a Mozarteum Zenekara (Salzburg), a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Ljubljanai Rádió Zenekara, továbbá olyan partnerekkel, mint Eugen Jochum, Eötvös Péter, Fischer Iván, Fischer Ádám, Jörg Demus, Thomas Riebl, Keller András, Ruha István, Perényi Miklós, Erich Höbarth, Thomas Zehetmair, Schiff András, a Bartók Vonósnégyes, a Pro Arte Quartett, a Chicagói Szimfonikusok Kamarazenekara és sokan mások. Feleségével, Kurucz Tündével 1985-ben alakították meg zongora-duójukat.

Zongorát és kamarazenét oktatott a Liszt Ferenc Zeneakadémián, a berlini Hochschule der Künstén, és 1990 óta a Mozarteumban, Salzburgban, ahol most is él. Japánban tett első, 1976-os látogatása óta szinte minden évben meghívják zongoristaként, valamint mesterkurzusok vezetésére (pl.: Toho Gakuen Egyetem, Showa Egyetem.) 2001 óta vendégprofesszor az Alcala de Henares Egyetemen is, Spanyolországban. 1986-tól kezdődően 15 éven keresztül tartott mesterkurzust a Nemzetközi Bartók-Szemináriumon (Szombathely), amit 2006-ban újra elindított. Egyik kezdeményezője volt a veszprémi Auer Akadémiának.

Saját átiratait az Edition Simonffynál jelentette meg (Bach, Johann Strauss, Sztravinszkij, Richard Strauss stb.), s ő készítette Eötvös Péter Zongoraversenyének kivonatát a Schott számára 2006-ban. Lemezfelvételei a BMC, Hungaroton, Denon és a Preiser Records kiadásában jelentek meg. 2002 óta vezényli a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusokat.

Rohmann Imre aktuális koncertjei
Koncertkalendárium (www.muzsikalendarium.hu)
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Mediterranean Impressions | Kortárs Spanyol zongoraest
Könyvtár
Fókuszban Magnus Lindberg - Az Eötvös Péter Alapítvány Mesterkurzusának záró koncertje
Koncertterem
Ulysses Journey 2022 | Ír-Magyar kortárs gitárzenei bemutató
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek