BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Csík Miklós
Név: Csík Miklós
Születési dátum: 1930
Hangszer: karnagy
 
1930 - 2011. április 24.

Középiskolai énektanár, karnagy, egyetemi gyakorlóiskolai tanár, a ZeneSzó Szerkesztõ Bizottság elnöke.

Csík Miklós 1949 őszén kezdte meg tanulmányait a Zeneakadémia Középiskolai ének-zene tanárképző szakán. Ezt követően Budán, a Lorántffy utcai ének-zenei általános iskolában kezdte a pályáját. Amikor az intézményben beindult a gimnáziumi osztály, megalakította az első kamarakórust. Később a Szilágyi Erzsébet gimnáziumban folytatta a munkát, ahol közel húsz éven át tanított. A pestszentlõrinci Vörösmarty Mihály Ének-zenei Általános Iskola 1991-ben gimnáziumi osztállyal bővült, Csík Miklós elvállalta az ének-zene oktatás vezetését. A következő tanévben a leány- és a vegyeskar a gimnáziumok országos találkozóján arany oklevelet kapott. Azóta megszámlálhatatlan elismerésben volt részük külföldön és belföldön.

Számos szervezetben töltött be tisztségeket, a Nemzetközi Kodály Társaság és a Bárdos Lajos Társaság alapító tagja, a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének alelnöke, a Sajtó Bizottság elnöke, valamint a Magyar Kodály Társaság elnökségi tagja volt.

Díjak, elismerések:
1991 Kiváló Pedagógus
1996 Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztje
A XVIII. kerületi Önkormányzat "Művelõdésért"-díja
2003 Eötvös József-díj
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
UMZE Kamaraegyüttes: Eötvös, Vajda, Varga ősbemutatók
Koncertterem
A barokk csellóirodalom gyöngyszemei
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek