BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Almásy László Attila
Név: Almásy László Attila
Születési hely: Budapest
Születési dátum: 1962
Hangszer: zongora/orgona
Link: www.almasyorganist.hu
 
1962-ben született Budapesten, orgonát Kárpáti József és Baróti István irányítása alatt kezdett tanulni. A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Hambalkó Edit növendékeként 1980-ban Békés-Tarhoson elnyerte az Országos Szakközépiskolai Zongoraverseny Nagydíját.

A budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán 1986-ban szerzett diplomát zongora szakon Lantos István és Hambalkó Edit növendékeként, orgonaművészi diplomáját ugyanitt kapta meg 1987-ben Lehotka Gábor növendékeként. Az 1988-as Budapesti Nemzetközi Liszt Ferenc Orgonaversenyen II. helyezést ért el, 1990-ben az Anton Bruckner Nemzetközi Orgonaverseny (Ausztria, Linz) döntőjébe jutott.

Orgonaművészként négy világrész harminc országában hangversenyezett illetve szerepelt. A Magyar Korál Kvintett tagjaként orgonistaként lépett fel Szingapúrban, Finnországban, Észtországban és Spanyolországban. Koncertezett olyan világhírű karmesterekkel is, mint Kobayashi Ken-Ichiro és Doráti Antal. 2007-ben Artisjus díjban részesült, egyházi muzsikusként jelenleg is rendszeresen tevékenykedik a budapesti Felsővizivárosi Szent Anna római katolikus templomban, valamint a Budapest-Városmajori Jézus Szíve templom Bárdos Lajos kórusának orgonistája. 1986-2011 között a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium korrepetitora, zongora-kötelező tanára

2013 őszétől Gyömrőn, a Weöres Sándor iskolában tanít zongorát.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Elbphilharmonie Jazz Akadémia 2023
Elbphilharmonie
Átlátszó Hang 2023 | Megtört csend - Selejlo Erzsébet és Selejlo Irén koncertje
Könyvtár
Zeneterápiás klub│A zene biztonsága a traumakezelésben
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek