BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres

Név: Csiszár Péter
Születési hely: Haine-Saint-Paulo (Belgium)
Születési dátum: 1958
Hangszer: szaxofon
E-mail: p_csiszar@hotmail.com
 
1965-76 között zongoratanulmányokat folytatott, és a Magyar Rádió és Televízió Gyermekkórusban énekelt 1965-től 1971-ig. Klarinétozni 1966-ban kezdte Veér Istvánnál a MRT Szimfonikus Zenekarának első klarinétosánál.
1971-76 között elvégezte a Bartók Béla Zeneművészeti Konzervatórium klasszikus klarinét tanszakát, ahol Vécsei István növendéke volt. 1980-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakán szaxofon szakon.
1979-81 tagja volt a Pege Aladár Jazz Qvartetnek, amellyel fellépett a Nürnberg Ost-West Jazz Festivalon. 1981-ben Jávori Vilmos együttesében játszik, de szólistaként számtalan produkció és zenekar tagja. Csiszár Péter játsza Szabó István Oszkár-díjas filmje, "Mephisto "filmzenéjének szaxofon szólóit. Játszott már a világhírű fekete férfi énekegyüttessel, a Platters Singersszel és 1982-96 között külföldi turnék sorozataiban járta a világot (Norvégia, Svédország, Finnország, Dánia, Németország, Spanyolország, Ausztria, Svájc,Japán, Kuvait, USA).
1989-ben belép a Tátrai Band-be, amely 1992-ben elnyeri az Év együttese, albumuk "A küszöbön túl" pedig az Év nagylemeze és az EM-ER-TON díjat. Részt vesznek a New Yorki "New Music Seminar" zenei fesztiválon.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
mustMEET Composers | Magnus Lindberg
Könyvtár
Orgonaműírás - Orgonák Éjszakája 2022
RÉZ(k)ARCOK - Kortárs művek szólóharsonára | Sztán Attila és Kalmár Zoltán koncertje
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek