BMC HÁZ
OPUS JAZZ CLUB
ZENEI INFORMÁCIÓS KÖZPONT
BMC RECORDS
EÖTVÖS PÉTER ALAPÍTVÁNY
Művészek
Ez a BMC Művészadatbázisa, amely magyar, magyar származású vagy Magyarországon élő zeneművészekkel, illetve zenekarokkal, kórusokkal, együttesekkel és az általuk készített lemezekkel kapcsolatos információt tartalmaz.
Klasszikus kereső
Név
Album
Listák
Keres
Jazz kereső
-
Név
Album
Listák
Keres
Kiss Noémi
Név: Kiss Noémi
Hangszer: ének - szoprán
E-mail: noemi.kiss@gmail.com
Link: noemikiss.com
 
Kiss Noémi a Zeneakadémia Tanárképző Intézetében, valamint a londoni Guildhall School of Music and Drama posztgraduális kurzusain végezte tanulmányait, ahol többek között Nancy Argenta és Emma Kirkby tanítványa volt. Koncertjein a reneszánsztól a barokkon át a kortárs művekig terjedő repertoárt énekel. Fontosabb fellépései között említést érdemel a spanyolországi Música Antigua fesztivál, ahol a világhírű angol Romanesca trióval dolgozott együtt. Visszatérő vendége a Pozsonyi Régizenei Fesztiválnak. Énekelt Csehországban, Hollandiában, Angliában, Olaszországban, Máltán és a kontinens számos más országában.

Számos lemezen közreműködött. Ezek között megtalálhatók Charpentier, Zelenka, Hasse, Istvánffy, Kraus és Carissimi szerzeményeinek első felvételei is. Egyik legsikeresebb munkája Pergolesi Marian Vespers című műve, amelyet az Academy of Ancient Music együttessel vett fel Londonban, Edward Higginbottom vezényletével. Ezt a lemezt 2003-ban a Gramophone szakfolyóirat díjára, valamint klasszikus Grammy-díjra jelölték. Magyarországon legutóbb 2002-ben jelent meg lemeze a Solamente együttessel, ezen Carissimi motettái hallhatók.
Kiadványaink
Projektek
Hírek
További hírek
Anima Musicae Kamarazenekar: Für Anima!
Koncertterem
Az Y generáció és a kortárs magyar zene
Régi Zeneakadémia
Josquin †500 | Bali János és az A:N:S Chorus sorozata 4/1.
Könyvtár
Lemezajánló
További lemezek